Lukijat

torstai 23. toukokuuta 2013

Arena problema - Happiksen revy 2013Ylimääräisiä tuoleja piti kantaa Haaparannan Folkets Husiin ennen paikallisen teatteriyhdistyksen esittämän revyyn alkua. Tämän vuoden revyyn nimi "Arena problema" viittasi  luonnollisesti Tornion-Haaparannan rajalle suunniteltuun areenaan tai monitoimihalliin, jota on kaavailtu ja suunniteltu. 

Yksi revyyn päähenkilöistä oli Haaparannan eli Happiksen kunnanneuvos Gunnel Simu, jonka edesottamuksia käsiteltiin useassa kohdassa: hän joutui mm. jonottamaan hoitoon pääsyä ja kärsimään muiden kuntalaisten kanssa. Sijansa saivat myös muut ajankohtaiset väännöt eri hallintokuntien välillä: kulttuurille lisää asemaa ja valtaa. Erityisesti terveydenhuollon ja vanhustenhoidon kipukohtia käsiteltiin: Vanhukset joutivat kärsimään (märissä vaipoissaan) kun kaupungin työntekijöille oli tekniikan huumassa hankittu hienot älypuhelimet. Myös Viktoria-torin ylläpitokustannukset olivat odotetusti revyläisten käsittelyssä. 

Nuoret viettivät telefoonifestiä (en tiedä miten se meänkielellä kirjoitetaan) ja heidän mielestään Happiksella ainut hyvä oli IKEA; muuten siellä oli tylsää. Hauska oli myös dataproblemia ja kieliongelmia käsittelevä sketsi.   

Revyy esitettiin kolmella kielellä, joista meänkielen osuus oli pienin. Revyyn käsikirjoitus ja ohjaus olivat Anne Angerian käsialaa. Katsojat viihtyivät ja nauroivat ja sehän tämän tarkoitus olikin; sovelias ja sopiva tapa arvostella, pilkata ja nauraa poliitikkojen ja virkamiesten toimia ja päätöksiä. Kunnanneuvos Simu toimi myös kuten hänen piti; oli yleisön joukossa ja jakoi vielä kiitoskukkaset ja IKEA-kassit esiintyjille.
6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oli se hauska, mutta osa tietysti avautui huonommin, kun ei niin kaikkia ajankohtaisia asioita tunne.

   Poista
 2. Bravo kunnanneuvos! Revyyt voivat joskus olla hauskoja, vaikka ei kaikkia asioita tunnekaan, nauru katsomossa kun tarttuu aika herkästi.

  Tätä revyytä olisin voinut käydä katsomassa. Ainakin traileri on hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai lätt som en plätt; tuohon olisin melkein tarvinnut kyllä tekstityksen. Mutta kyllä se hauskalta vaikutti. ;-)

   Poista
  2. ☺ Ymmärrän, on se aika paha tuo murre. ☺ Menee kyllä välillä ohi, vaikka sitä on jo aika paljon kuullutkin.

   Poista
  3. Melkein voittaa Närpeksen murteen... ;-)

   Poista