Lukijat

tiistai 18. syyskuuta 2012

Nyt SE on luettu!


Minulla on usein monta kirjaa kesken, romaaneja ja tutkimuskirjallisuutta. Näin lukukauden alkaessa tuntuu, ettei löydy yhtään ylimääräistä aikaa lukea, sillä opetuksen suunnittelu ja toteuttaminen sekä lukuisat kokoukset tuntuvat vievän kaiken ajan. Olen kuitenkin lukenut erään kirjan. Aivan samanlaista imua sillä ei ollut kuin kirjailijan edellisellä romaanilla, jonka ahmin kesäloman alussa yöjunassa Turusta kohti Rovaniemeä. En pystynyt lopettamaan kirjan lukemista, kunnes olin saanut sen loppuun. Kirja tai kirjailija voitti sittemmin mm. Finlandia-palkinnon.

Osa varmaan arvasikin mikä luettu kirja oli kyseessä ilman tätä kuvaa. Tietysti Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat, jonka sain siskoiltani lahjaksi. Arviota on turha täältä odottaa, riittää kun sanon, että luettava sekin oli! Seuraavaksi yritän mennä katsomaan Puhdistuksen elokuvana.

Kuva Liken sivuilta.
Päivän havainto: heijastinten aika on tullut.

8 kommenttia:

 1. Mikä yhteensattuma, minäkin sain tuon kirjan yhdeltä kaverilta Turusta, mutta en ole vielä lukenut. Puhdistus elokuvana kiinnostaisi myös kovasti, mutta pitänee odottaa ensi vuoteen ennenkuin pääsen käymään Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkulaiset ovat todellisia kulttuuri-ihmisiä, lukevat kirjoja ja jopa lähettelevät niitä ulkomaille. Ehkä se tulee siellä teatteriin tai Artelle - joskus vuosien päästä.

   Poista
 2. Odottaa täällä luettavien listalla ja kynnys on korkea Puhdistuksen jälkeen.
  Tuo kansi on kyllä ihan kauhea, olkoon idea sen takana mikä tahansa.

  Turku on hyvä ja Turussa oli ainakin mun aikana hyvä kirjasto, siihen aikaan siinä vanhassa rakennuksessa. Sieltä raahattiin aina suuret määrät kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mahdollista, täällä on vielä parempi kirjasto, se uusi, kunniaa ja mainetta saavuttanut. Sielläkin toki uutuuskirjoilla on pitkät jonot...

   Minusta se kansi on ok, ei niin kauhea, sopii kirjaan.

   Poista
 3. Angela Plöger on jo varmaan käännöstyössä. Jännä seurata, ajoitetaanko kirjan markkinointi ensi vuoden Frankfurtin kirjamessuille. Me olemme hiukan myöhässä: Stalins Kühe tuli markkinoille vasta 16.08.12. Stasin, KGB:n ja diktatuurien ympärille liittyvät aiheet ja tapahtumat kiinnostavat maailmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin, että hän varmaan kääntää tämänkin kirjan, sillä hän on aivan omaa luokkaansa. Tapasin hänet keväällä pariin otteeseen; jokohan hän on saanut Kätilön valmiiksi?

   Nämä aiheet kiinnostavat maailmalla ja kilpailu on kirja-alalla kovaa tuolla Keski-Euroopassa. Toivottavasti tämä kirja menenestyy siellä(kin).

   Poista
 4. Turussa oli mainio kirjasto, se vanha rakennus ja on edelleen mainio kirjasto, se uusi. Olin joskus vuonna xx kesähanttihommissa siinä vanhassa ja sain onnekseni lorvailla ullakon kirjavarastossa, koska varsinaisia hommia oli niin vähän. Tuona kesänä tuli luettua muutamakin opus, ja sain jopa palkkaa moisesta erinomaisesta ajankulusta.
  paskeriville

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollut ihanteellinen kesätyö! Itsekin olen ennen opískelemaan lähtöä ollut noin vuoden kotikunnan kirjastossa töissä. Nämä meidät kirjastot, vanha ja uusi muodostavat upean kokonaisuuden. Kirjasto on auki jopa sunnuntaisin.

   Poista