Lukijat

sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Lainion lumilinna

Tervetuloa Game of Thronesin fantasiamaailmaan Kittilän Lainioon lumilinnaan! 

Lappiin on useina vuosina rakennettu lumilinnoja ja -hotelleja, joita ovat inspiroineet eri teemat, usein Lapin luonto ja satumaailma, sisustuksessa ja kuvituksessa. Kemin lumilinnat ja muut ovat tuttuja vain lehtikuvista, mutta nyt jo 17. kerran rakennetun Kittilän Lainiossa olevan lumihotellin teema oli niin kova, että sinne oli mentävä, vaikka en itse tämän televisiosarjan suurimpia faneja olekaan.  


Lumilinnan sisustamisessa inspiroinut Game of Thronesin teema näkyi lumilinnan käytävillä, auloissa, ravintoloissa, baareissa ja hotellin sviiteissä. Myös jääkappeli ja elokuvateatteri – jossa näkyi sarja – olivat osa tätä kokonaisuutta. Siellä näkyi mm. Westerosin seinäkartta, Rautavaltaistuin ja Valkoinen Kulkija, White Walker. Sviittien jääovien veistokset olivat todella upeita, samoin kuin kokonaisuutena koko lumilinna. Yöpymiseen tarkoitettuja huoneita ja sviittejä oli varmaan yli 20.
  

Kävin Lainion lumilinnassa pääsiäisen jälkeisellä viikolla ja samaan aikaan siellä kuului olevan sekä suomalaisia että saksalaisia vieraita. Linnaan sattumalta esitellyt tekijäporukan edustaja kertoi julkisuuspiikin olleen valtava – linnasta kertoneiden lehtien ja sivustojen levikin olleen muistaakseni jo seitsemän miljardia lukijaa – ja siellä oli tähän mennessä käynyt 75 000 vierasta linnan ollessa auki vielä kaksi viikkoa. Viime vuonna kävijöitä oli ollut 50 000. Kannattaa käydä; linna on vielä avoinna pari viikkoa. Mistähän ensi vuoden lumilinnan teema? 4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oli komea, mutta aika kylmä siellä tuli! En tiedä minkälaisissa makuupusseissa siellä yövytään.

   Poista
 2. Upeaa! Taitavia tekijöitä, savi kyllä muotoutuu käsissäni, mutta lumi ja jää ovat aivan eri juttu. Ei voi muuta kuin ihmetellä, miten nuo kaikki on aikaansaatu. Kylmähän tässä katsellessa jo melkein tuli, miten sitten hotellihuoneessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on ollu taitavia tekijöitä, Venäjältä, Liettuasta ja muualta kerrottiin heidän olevan. Kylmä siellä olikin, en kyllä haluaisi nukkua siellä!

   Poista